BERICHTENOVERZICHT
Alle Nederlandstalige kerkdiensten in het buitenland
Cursussen TVG - Assen


Alle Nederlandstalige kerkdiensten in het buitenland per land
Elk jaar vindt u op deze site informatie over de Nederlandstalige kerkdiensten in het buitenland tijdens de zomerperiode. De (vakantie)kerkdiensten 2019 staan weer online en worden regelmatig geactualiseerd.


Theologische vorming en verdieping gemeenteleden en geïnteresseerden
Al vele jaren wordt deze landelijke cursus afgekort TVG in Assen voor heel Drenthe en omgeving verzorgd. Wie belangstelling heeft voor theologie met haar vele vakgebieden kan tussen september tot en met april elke dinsdagmorgen in Assen terecht van 09.00-12.15 u., behalve tijdens de schoolvakanties. Naast de Bijbelvakken OT en NT, Kerkgeschiedenis, Dogmatiek en Ethiek is er nog veel meer zoals Filosofie,Jodendom en andere wereldgodsdiensten. De cursus is breed opgezet,  in drie jaren goed te volgen en eucumenisch van aard.
Ds.Corry Nicolay uit Heerenveen opent ons nieuwe cursusseizoen op dinsdagmorgen 27 augustus a.s.vanaf 10.00 u. (Zaal open vanaf 09.30 u.) met haar thema: Kleurrijk geloven. Zij is een bekende schrijfster van vele boeken op dit gebied, in kerkbladen wordt ze vaak geciteerd, en een enthousiaste spreekster die met haar verhalen zalen prima weet te vermaken!  Er is een extra informatieavond op donderdagavond 19 september a.s. vanaf 19.30 u., waar u kennis kunt maken met cursisten en docenten, uw vragen kunt stellen en een voorbeeldles TVG kunt meemaken.                                                                                                                                                                            Op dinsdagmorgen 24 september beginnen dan de lessen voor alle nieuwe cursisten vanaf 09.00 u. met kennismaking en een intro. Voor nog meer info, zie op de website onder http://www.tvgassen.nl/ onder Nieuwsbrief 5. Voor het eerst hebben we ook een avondblok TVG met gerichte aandacht voor moslims nú onder ons en de filosoof Alain Badiou die in tijden van harde polarisatie toch een mogelijkheid ziet om elkaar te verbinden. Zie hiervoor ook op de website onder  ‘Ik ben anders heel gewoon’.  
In de regio is er ook TVG in Groningen op maandagavond (www.tvg-groningen.nl),  in Onstwedde op donderdagavond (www.tvg-onstwedde.nl) en in Kampen op dinsdagavond (www.tvgkampen.nl).
Plaats: Markehuus, Scharmbarg 35, 9407 EA Assen
Informatie en aanmelding: Fam.Levenga, tel. 06 - 1410 1512 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar boven

VAKANTIE
Het vakantiebureau.nl organiseert al bijna 60 jaar, in opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland, ‘Vakanties met aandacht’. Deze diaconale vakantieweken zijn bedoeld voor senioren en senioren met een zorgvraag. De vakanties vinden plaats op 7 prachtige aangepaste locaties in Nederland. En worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van onze betrokken en enthousiaste vrijwilligers.
vakantiebureau
Bekijk de vakantiegids hier online.
Voor het aankomend vakantieseizoen zijn we met name ook op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. In het bijzonder naar verpleegkundigen en verzorgenden, medewerkers voor de nachtzorg en vrijwilligers voor de coördinerende functies. Geïnteresseerden nodigen we van harte uit om te reageren.
Bel of mail voor meer informatie:
(0343) 74 58 90 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Synagoge nieuws
Wij zoeken nog wel voorwerpen die aan Joodse mensen hebben toebehoord. Dit kan van alles zijn: persoonsbewijs, Davidster, poëziealbum, fotoboekje, brieven, et cetera. Wij zijn nog speciaal op zoek naar een fototoestel van voor de oorlog. Coevorden had een fotograaf, de heer Comprecht Sanders, die in de hele regio foto’s maakte. Hij maakte bijvoorbeeld ook schoolfoto’s en reisde daarvoor de scholen in de hele regio af. Om zijn verhaal te kunnen vertellen, hebben wij uiteraard ook een fototoestel uit de jaren 1930-1942 nodig. De foto’s en verhalen worden niet alleen tentoongesteld, maar er worden ook mappen samengesteld met dit materiaal, zodat we scholen snel aan informatie kunnen helpen over Joodse Drenten.

Een medewerkster van de Adam Mickiewicz University en de conservator van het voormalig kamp Zabikowo, beide te Poznan, komen in juli naar Coevorden. Zij willen weten hoe van een voormalige synagoge een museum is gemaakt waar ‘Het verhaal van het Joodse leven in Drenthe en omgeving’ wordt verteld.


naar boven
MUZIEK & ZANGOrgelconcerten in de hervormde kerk Coevorden.

Voor meer informatie: klik hier


naar boven