Gezamenlijke diensten

Zondag 10 maart
Gezamenlijke Dienst in de Hervormde kerk
Aanvang 10 uur
Voorganger ds. J. Lambers-Niers
Drentstalige radiodienst ; Thema: ‘In het onlaand’

Woensdag 13 maart Biddag
Gezamenlijke Dienst in de Hervormde kerk
Aanvang 19.30
Voorganger ds. E. de Vries-Baarlink

Zondag 24 maart
Gezamenlijke Dienst in de Gereformeerde kerk
Aanvang 10 uur
Voorganger ds. L.v.d.Veer / Oosterhesselen

PKN 2.0
upgrade logoWaar denkt u aan bij PKN 2.0? Wellicht aan een verandering, een ‘upgrade’ . Iets zoals een software upgrade op je computer. Helaas heeft de ontkerkelijking de overhand namelijk: 267 mensen verlaten gemiddeld per dag de kerk (landelijk). Dit komt door uitschrijving en natuurlijk ook door overlijden. Dit zien we helaas ook terug in onze gemeente. Door het verlangen om bemoedigd te worden in het geloof d.m.v. een meer eigentijdse kerkdienst tot eer van God, zijn wij bij elkaar gekomen.
Daarom organiseren wij een bijeenkomst waarbij we met elkaar bepalen wat er moet gebeuren om weer een levendige kerk te creëren. Een kerk (dienst) die aansluiting vindt bij alle leeftijden. Helaas kunnen wij niet iedereen persoonlijk uitnodigen. Dus via deze weg willen we jou/u uitnodigen om mee te komen denken, iedereen (alle leeftijden) is welkom!!!
6 maart a.s. in de Hoeksteen. We beginnen om 19:30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur!
BE THERE!
Groet, Team 2.0

20 maart

Filmavond in het HOC: EYE IN THE SKY
Eye skyKolonel Catherine Powell staat op haar basis in Engeland aan het hoofd van een geheime drone missie om de nummers 2, 3 en 5 most wanted terroristen die zich op dat moment op een schuiladres in Nairobi, Kenia bevinden, gevangen te nemen. Wanneer ze verneemt dat de groep een zelfmoordaanslag plant, verandert haar doel in het doden van de terroristen. En hoewel dit doden uitgevoerd dient te worden door één drone, bestuurd door piloot Steve Watts ligt de werkelijke controle over de knop opgesloten in een lange hiërarchische ladder. De drone-piloot neemt het schuiladres waar de terroristen verblijven in het vizier, net op het moment dat een 9-jarig onschuldig meisje zich in de ‘kill zone’ be-geeft om broden te verkopen. Hij eist dat de beslissing opnieuw genomen wordt, met dit morele, politieke en wettelijke dilemma in acht genomen: kan de actie doorgaan en is het doden van deze terroristen verantwoord als je daarmee ook een klein onschuldig meisje vermoordt, dat we even daarvoor nog vrolijk met een hoepel zagen spelen?  Powell zal nu met advocaten en politici moeten bepalen of de actie doorgaat of niet.
Een intelligente en zenuwslopende thriller over moderne oorlogsvoering die de kijker - zonder al teveel bombast - op de stoel van de piloot, de officieren en de politici plaatst en vraagt: hoeveel is het leven van een onschuldige omstander waard?    
Aanvang 19.30 u

Wij zoeken:
Gemeentelid met journalistieke kwaliteiten die tijd en zin heeft om de Kerknieuwsredactie te ondersteunen door van tijd tot tijd een artikel voor het kerkblad aan te leveren.
zoekenOver het wat en hoe praten we graag uitvoerig verder als u zich gemeld heeft.

U vindt ?!!

Stuur een mailtje naar de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op weg naar PASEN
Bekijk hier de speciale pagina
JEUGDKAMP 5-7 APRIL
Meer weten?
jeugdkamp
Aanmelden?
Ga naar de Clubs-pagina!

WERKGROEP OOST-EUROPA
U kunt nu de werkgroep sponsoren. Gewoon GRATIS.
Kost u dus niets!

Hoe dat kan?
Kijk op de nieuwspagina van de werkgroep.

Zondag 31 maart ‘ Eten op Zondag’  
Graag nodigen we u/jullie uit om daar bij te zijn.
Net als de vorige keer kunnen we 50 mensen een plaats aan tafel aanbieden. Dus wilt u zeker zijn van een plekje reageer dan zo snel mogelijk.
U kunt dat doen per mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de telefoon: 0524 519393 (Aly Pol)
De kosten zijn € 6,- per volwassene en voor kinderen t/m 14 jaar € 3,- .
Ons thema  is ‘Voorjaar’.
voorjaar3Laat u verrassen door een heerlijk en bovenal gezellig samenzijn.
En …zet de klok goed voor u gaat slapen, want in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart zal de zomertijd weer ingaan.
zomertijd

Nieuws over muziek en zang vindt u op de pagina Nieuws van elders

Waarheen met oud papier?
oudpapier
HIER: op de parkeerplaats aan de Spoorsingel (aan de spoorkant), op elke 1e zaterdag van de maand
Bertus Hurink,
coördinator oud papier tel.nr: 0524-511809


FBlogo
* Gereformeerde kerk Coevorden

* Jeugdwerk

* PKN Coevorden

* Werkgroep Oost-Europa


Gezamenlijke actie voor de voedselbank
Ondanks, dat de crisis voorbij is, zijn er nog steeds mensen (individueel/gezinnen) die niet genoeg geld hebben om hun dagelijkse levensmiddelen te kopen. De voedselbank helpt deze mensen en kan onze hulp hierin nog steeds goed gebruiken. Daarom zamelen beide kerken elke 4 weken levensmiddelen/ producten in. Ook sanitaire- en toiletartikelen zijn welkom, evenals wasmiddelen.
De eerstvolgende inzameling is op zondag 10 maart. Ook kunt u op de aansluitende maandag/ dinsdag/ woensdag levensmiddelen/ producten naar “de Hoeksteen” of het “HOC” brengen. Graag producten/ levensmiddelen meenemen die lang houdbaar zijn, bijv. voedsel in blik, rijst/pasta of gedroogde levensmiddelen. Uiteraard met een houdbaarheidsdatum die niet verstreken is.
De overige inzamelingsdata zijn: 7 april, 5 mei, 2 juni, 30 juni, 28 juli, 25 augustus, 22 september, 20 oktober, 17 november, 15 december.

De gezamenlijke Diaconieën


Nieuws van het Vakantiebureau:
kijk op de pagina Nieuws van elders
vakantiebureau

De KOPPEL
Koppel int5
Dit is de goed gesorteerde kringloop-winkel van de Geref. Kerk U kunt er goederen kopen en brengen.
Meer informatie vindt u hier.