Gezamenlijke dienstenNieuws van / over PKN 2.0 vindt u ook op deze site! Klik hier


Van onze classispredikant, ds. Jan Hommes

Als classispredikant heb ik de afgelopen tijd ingezet op het onderzoeken wat het betekent geestelijk leiderschap te laten zien. Voor mijzelf is het erg belangrijk om te constateren dat we in ons persoonlijke leven en in de samenleving weet hebben van mogelijkheden, vanuit een ieder, maar vol verwondering over wat niet gedacht was; en weet hebben van onze grenzen aan wat we kunnen en moeten doen. Tijdens de herdenking van de MH 17 in Amersfoort werd begonnen met te constateren: ‘Dit is te groot voor een ieder, voor ons samen om te dragen en over na te denken’.
Het besef van liefde die op je toekomt, kracht die je krijgt, leven als een geschenk en nadenken over existentiële zaken die te maken hebben met wat ik genade noem, vergeving, recht doen aan ieder mens is van het grootste belang. Wanneer ik nadenk over kerk en gemeente, dan zijn er een aantal aspecten die ik benoem:
a. een kerk en een gemeente van Christus als een gemeenschap van mensen die in deze samenleving een ruimte wil bieden om tegen elkaar te zeggen dat ieder mens telt, dat wij verbonden worden met wie wij God noemen, dat Pasen als een beweging van opstaan tegen de dood midden in het leven gevierd kan worden;
Lees verder
Bron: Classis Groningen-Drenthe


Korte Bijbeluitleg op de telefoon, laptop en computer
Een poosje geleden heb ik het kerkblad geschreven over ‘Eerst dit’. Onder deze naam is een Bijbel-podcast opgezet voor mensen die midden in het gewone leven staan en weinig tijd hebben om thuis rustig de Bijbel uit te pluizen.
podcast
Een groepje predikanten, drie mannen en twee vrouwen, geven in zeven minuten een korte Bijbellezing, een uitleg, een vraag of tip om over na te denken en een gebed. Je kunt je abonneren via de website Eerst Dit. Het is gratis. Ook reacties kun je daar achter laten.

Mijn ervaring na ruim een half jaar is positief. Ze leggen de Bijbel zo uit, dat je er richting door vindt in je relaties, werk, het leven van maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag en zondag zijn er geen podcasts. Een aanrader voor iedereen tussen de leeftijd van jongvolwasse tot en met gepensioneerde.
ds. Henriëtte Kauffmann


Digitale kerkgroet

Sinds de toepassing van de regelgeving omtrent privacy was het niet meer mogelijk om de Kerkgroet te downloaden vanaf de website.
Om een alternatief te bieden, kunt u zich vanaf heden inschrijven op de e-mail-lijst voor het ontvangen van de Kerkgroet. U krijgt dan elke week de Kerkgroet digitaal.
Wilt u wel duidelijk uw naam en adres vermelden, daarmee kan gecontroleerd worden of u inderdaad lid bent van onze gemeente. Uitschrijven kan uiteraard ook via dezelfde weg en ook eventuele vragen kunt u ook sturen naar dit mail adres.Staat u al geregistreerd, dan hoeft u niets te doen.
Inschrijving is mogelijk via mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Wij zoeken:
Gemeentelid met journalistieke kwaliteiten die tijd en zin heeft om de Kerknieuwsredactie te ondersteunen door van tijd tot tijd een artikel voor het kerkblad aan te leveren.
zoekenOver het wat en hoe praten we graag uitvoerig verder als u zich gemeld heeft.

U vindt ?!!

Stuur een mailtje naar de redactie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


WERKGROEP OOST-EUROPA
U kunt nu de werkgroep sponsoren. Gewoon GRATIS.
Kost u dus niets!

Hoe dat kan?
Kijk op de nieuwspagina van de werkgroep.

Nieuws over muziek en zang vindt u op de pagina Nieuws van elders
Cantatedienst
Op zondag 3 november zal er een cantatedienst plaatsvinden in de Hervormde Kerk Coevorden .
Aanvang 10 uur.
‘Gott der Herr ist Sonn und Schild’ (BWV 79) van Johann Sebastian Bach zal worden uitgevoerd.
Koor en orkest Bachensemble Vries
Dirigent Luuk Tuinder
Sopraan Agnes van Laar
Alt Femke de Boer
Bariton Ben Brunt
Predikant Evi de Vries-Baarlink

Life Line 20 jaar!
Zo’n jubileum mag natuurlijk niet onopgemerkt voor bij gaan. Om dat te vieren willen we zaterdag 2 november om 19.30 uur een jubileumconcert geven in de Singel-kerk aan de van Heutszsingel 21 in Coevorden. Daarnaast verlenen De Breibergers uit Dalerpeel hun medewerking aan het concert. Iedereen is van harte welkom! Gratis toegang!

Wie doet er mee ?
Vind(t) u/jij het samen zingen ook zo fijn?
De tijd van de advents- en kerstliederen komt weer naderbij.
Als er zich voldoende gemeenteleden aanmelden, wil ik graag proberen in week 51, van 17 – 23 december, een muzikale kerstgroet te brengen aan een aantal gemeenteleden die niet meer in staat zijn om zelf naar de sa-menkomsten te komen.
We zingen dan samen heel simpel een paar éénstemmige liederen.
Doet u mee ? Dan kunt u zich via de mail of telefonisch
tot uiterlijk 1 november bij mij opgeven.

Leen Jansen Schoonhoven
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 0524-512508 of 06-12959202

Waarheen met oud papier?
oudpapier
HIER: op de parkeerplaats aan de Spoorsingel (aan de spoorkant), op elke 1e zaterdag van de maand
Bertus Hurink,
coördinator oud papier tel.nr: 0524-511809FBlogo
* Gereformeerde kerk Coevorden

* Jeugdwerk

* PKN Coevorden

* Werkgroep Oost-Europa


Gezamenlijke actie voor de voedselbank
Nog steeds zijn er mensen (individueel / gezinnen) die niet genoeg geld hebben om hun dagelijkse levensmid-delen te kopen.. De voedselbank helpt deze mensen en kan onze hulp hierin nog steeds goed gebruiken. Daarom zamelen beide kerken elke 4 weken levensmiddelen/ producten in. Ook sanitaire- en toiletartikelen zijn welkom, evenals wasmiddelen.
De eerstvolgende inzameling is op zondag 20 oktober. Ook kunt u op de aansluitende maandag/ dinsdag/ woensdag levensmiddelen/ producten naar “de Hoeksteen” of het “HOC” brengen. Graag producten/ levensmiddelen meenemen die lang houdbaar zijn, bijv. voedsel in blik, rijst/pasta of gedroogde levensmiddelen. Uiteraard met een houdbaarheidsdatum die niet verstreken is.
De overige inzamelingsdata zijn:  17 november, 15 december.

De gezamenlijke Diaconieën


De KOPPEL
Koppel int5
Dit is de goed gesorteerde kringloop-winkel van de Geref. Kerk U kunt er goederen kopen en brengen.
Meer informatie vindt u hier.