NOG MEER INFO!
De werkgroep heeft ook een Facebookpagina  Volg en like de werkgroep


Contact met Jenny Czenter
In juli is er uitgebreid app-contact geweest met Jenny Czenter. Jenny Czenter gaf aan dat ze erg graag de vakantiekampen door zou willen laten gaan, maar ze denkt dat dit niet mogelijk is vanwege de corona. Het aantal besmettingen in Roemenië loopt steeds verder op, zelf zijn zij gelukkig gezond. Jenny Czenter is op de hoogte gebracht van het feit dat de werkgroep afziet van de geplande reis naar Roemenië eind september. Wij hebben gevraagd hoe de toestand in Cisnădie momenteel is. Zijn er families die in de problemen zijn gekomen door de corona? Veel ouders werken namelijk in het toerisme in o.a. Spanje en Italië, deze inkomsten zijn weggevallen door alle reisbeperkingen. Wij hebben ook geïnformeerd naar de actuele financiële situatie van het onderwijsproject. Wij zijn nog in afwachting van een reactie van Jenny. De scholen in Roemenië starten normaliter weer vanaf half september.

Corona-situatie in Roemenie
Het reisadvies voor Roemenië blijft oranje: alleen noodzakelijke reizen. Gaat men toch, dan wordt men dringend geadviseerd om bij terugkomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Regulier vluchtverkeer tussen Nederland en Roemenië is weer toegestaan per 7 juli en wordt naar verwachting de komende tijd hervat. In Roemenië geldt voorlopig een staat van alertheid. Het dragen van een masker dat mond en neus dekt is nog steeds verplicht in winkels, in het openbaar vervoer, op het werk en in andere gesloten ruimtes. Supermarkten, apotheken en winkelcentra zijn geopend. Hotels en terrassen van bars en restaurants zijn geopend, waarbij bepaalde voorzorgsmaatregelen moeten worden nageleefd.

Agenda:
Vergadering werkgroep, vrijdag 4 september 2020
Collecte werkgroep, zondag 8 november 2020
Vleesactie, november 2020

Kerstgeschenken kerst.helpkansarmekinderen.nl
De werkgroep Oost-Europa Coevorden biedt de mogelijkheid om kerstgeschenken, Keuzekado’s of vouchers te bestellen. Met uw bestelling steunt u ons project “Onderwijs voor kansarme kinderen in Cisnadie, Roemenië”. Via de website kerst.helpkansarmekinderen.nl kunt u alle geschenken-opties bekijken, aanvullende informatie vinden en natuurlijk uw bestelling plaatsen! Levering en nazorg worden verzorgd door FeyenPak Geschenkenservice BV/Keuzekado in Coevorden. Een gerenommeerd bedrijf met jarenlange ervaring in levering en service rondom kerstgeschenken waarbij kwaliteit hoog in hun vaandel staat. Per verkocht pakket ontvangt de werkgroep provisie van Feyenpak/Keuzekado. U betaalt niet meer dan bij een rechtstreekse bestelling via Feyenpak/Keuzekado.

Doorlopende acties voor het project:
1. Sponsorkliks.com voor al uw online aankopen, boekingen enz. Stand per 15-08-2020 = € 368,10.
2. Statiegeldbonnen doneren in de brievenbus in de entree van De Hoeksteen.
3. Tank & Schenk PEUT Coevorden

Donaties voor het project “Onderwijs voor kansarme kinderen” in Roemenië kunt u overmaken op IBAN NL38 RABO 0373 7093 31 t.n.v. Diaconie Geref. Kerk inzake werkgroep Oost-Europa.
Meer foto's zien? Ga dan naar de Facebookpagina van de werkgroep en kijk bij 26 september.