NOG MEER INFO!
De werkgroep heeft ook een Facebookpagina  Volg en like de werkgroepStatiegeldactie Albert Heijn
Van 1 tot en met 31 mei kunt u uw statiegeldbonnen doneren voor het onderwijsproject in de verzamelbus bij de flessenautomaat bij Albert Heijn.

Corona in Hongarije en Roemenië
De werkgroep heeft via mail en WhatsApp regelmatig contact met ds. Tamás Kovach in Pócsmegyer, Hongarije en met Jenny Czenter in Cisnădie, Roemenië. Zij en hun gezinnen zijn gelukkig nog gezond. Wel zijn ook daar maatregelen afgekondigd ter voorkoming van de verspreiding van Corona.
De Hongaarse regering heeft voor onbepaalde tijd een lockdown uitgevaardigd. De mensen in Hongarije mogen hun huizen alleen verlaten om 'essentiële redenen'.
Op 16 maart heeft Roemenië voor 30 dagen de noodtoestand afgekondigd. Roemenië heeft uitzonderlijke maatregelen genomen om de verspreiding van de infectie te voorkomen. De scholen blijven gesloten, vrij verkeer van mensen buiten hun woonplaats is alleen onder strenge voorwaarden toegestaan. Er mag alleen voedsel worden verkocht, veel winkels zijn gesloten.
De gezondheidszorg in Roemenië is minder goed dan in Nederland. Buiten de grote steden zijn de medische voorzieningen beperkt. De economische inpact voor beide landen is enorm.
De kerkdiensten in Felenyedi Refomátus Egyházközség (Aiud, Roemenie) en Pócsmegyer-Leányfalu Rerfomátus Társegyházközség zijn te volgen via Facebook.

Paasgroeten
Vanuit Hongarije en Roemenië ontvingen wij online Paaswensen.

Boeken gezocht
Wilt u boeken opruimen? De werkgroep houdt zich aanbevolen voor onbeschadigde boeken van hedendaagse schrijvers voor de boekenmarkt van 27 juni. U kunt deze afleveren bij de fam. Boer, Rhododendron 19, even vooraf bellen met tel. 0524-51 76 59.

Agenda Statiegeldactie AH           hele maand mei 2020
Deurcollecte                                  24-05-2020
Boekenmarkt                                 27 juni 2020 van 9.00 uur tot 17.00 uur
Projectbezoek Roemenië eind september Oost-Europazondag 08-11-2020 m.m.v. Kinderkoor Give us Peace uit Hollandscheveld, voorganger da. Greving uit Beilen.
Vleesactie                                      november 2020

Doorlopende acties voor het project:

1. Doe uw online aankopen, maaltijdbestellingen (o.a.Thuisbezorgd.nl) enz. via de website van Sponsorkliks.com, dan ontvangt de werkgroep Oost-Europa een percentage commissie van uw (anonieme) besteding. Opbrengst tot nu toe € 322,06.

2. In de hal van De Hoeksteen ingang Biezenbrugstraat hangt een brievenbus van de werkgroep waarin u uw statiegeldbonnen kunt doneren.

3. Door te tanken bij PEUT Coevorden kunt u het project van de werkgroep steunen. Geef bij het afrekenen aan dat u wilt doneren en kies in de categorie “overig” de werkgroep Oost-Europa.

Donaties voor het project “Onderwijs voor kansarme kinderen” in Roemenië kunt u overmaken op IBAN NL38 RABO 0373 7093 31 t.n.v. Diaconie Geref. Kerk inzake werkgroep Oost-Europa.
Giften voor het project “Onderwijs voor kansarme kinderen” in Roemenië kunt u overmaken op IBAN NL38 RABO 0373 7093 31 t.n.v. Diaconie Geref. Kerk inzake werkgroep Oost-Europa.
Meer foto's zien? Ga dan naar de Facebookpagina van de werkgroep en kijk bij 26 september.