Terugblik in woord maar vooral in beeld op het Startweekend

Disco groep 1 - 4
Op vrijdagavond trapten we het startweekend af met een disco voor de groepen 1 t/m 4 voor de basisscholen. Er kon natuurlijk gedanst worden maar er konden ook slingers geknutseld worden. Hiermee was de kerk afgelopen zondag ook versierd. Het was een gezellige start van het weekend!
Disco groep 5 - 8
Ook voor de groepen 5 t/m 8 was er disco in het startweekend. Op vrijdagavond konden zij lekker dansen, knutselen en lol hebben. Er werden mooie lange slingers gemaakt die ook in de kerk werden opgehangen.
Kaarten maken

IMG 20170916 WA0001
IMG 20170916 WA0003Op zaterdagochtend werd er geknutseld in de Hoeksteen. Een klein groepje dames heeft kaarten gemaakt. De kaarten zijn op zondag rond gebracht bij de mensen die de startzondag graag actiever mee hadden willen maken.


Gezinsactiviteiten


Zaterdagmiddag was er een doe/spel middag voor het hele gezin bij de Klinkenvlierse plas. De jongeren die aan de actie “nacht zonder dak” deelnamen, zamelden hiermee geld in voor het goede doel. Ook kon een levend ganzenbord worden gedaan en de jongste kinderen konden zich uitleven op het springkussen. Tegen de avond werd de barbecue aangestoken en hebben we heerlijk met z’n allen (ongeveer 50 volwassenen en 20 kinderen) gegeten en geproefd van de lekkernijen die mee genomen waren.


Nacht zonder dak

Zaterdagnacht hebben ongeveer 15 deelnemers ervaren hoe het is om in een doos te slapen bij de Klinkenvlierse plas. Het was een koude nacht, maar toch hebben de jongeren een leuke nacht gehad. Samen hebben ze ongeveer € 2.050 opgehaald voor straatjongeren projecten van Tear.

Een feestelijke dienst en meer
Zondagochtend tijdens de gezamenlijke startdienst was het thema “een open huis”. Er waren een aantal gasten op uitnodiging en samen hebben we een mooie dienst gehad. We hebben samen gezongen, geluisterd naar Life Line, een kinderverhaal over Zacheus gehoord, geluisterd naar liederen via de beamer en naar de uitleg tijdens de overdenking.
Na de kerkdienst hebben we met een groot aantal gemeenteleden en gasten koffie gedronken in de Hoeksteen. Na de koffie bleven er ongeveer 80 mensen lunchen en tijdens het moment van samen zingen in de kerk mochten de aanwezigen zelf hun voorkeurs liederen opgeven om te zingen onder begeleiding van het orgel.