STARTWEEKEND3'Een goed verhaal', dit is het thema van het gezamenlijke startweekend van 6 tot en met 8 september

In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Maar ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om omgang met de natuur of zorgen voor een ander. Bijbelse verhalen nodigen je uit om deze te vertalen naar je eigen leven. Daarmee wordt het goede verhaal van God en mensen een spiegel voor ons dagelijkse leven. In de kerkdienst maar ook in gespreksgroepen, tijdens catechisatie, bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar brengt je in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor jezelf maar deel je met anderen. Op dit thema voortbordurend zijn wij als commissie gekomen tot onderstaand programma waar jong en oud aan mee kan doen en waar voldoende ruimte is om met elkaar in gesprek te komen en naar elkaars verhalen te luisteren.

Vrijdagavond 6 september

Een goed verhaal daar hoort “iets” bij…! Op vrijdag 6 september is er een inloopavond voor de hele gemeente, jong en oud.
Vanaf 18.30 is iedereen welkom in de Hoeksteen, er zijn verschillende activiteiten onder het genot van een kopje koffie of thee of fris zoals:
* cup cakejes versieren voor bij de koffie op zondagochtend na de kerkdienst
* borden versieren met porselein stiften om de cakejes op te leggen
* etagères maken voor de cakejes
* kaarten maken voor de gemeenteleden die het startweekend niet bij kunnen wonen
* allerlei spelletjes voor jong en oud

en nog veeeeeel meer

Ook is er weer een bakwedstrijd, er kan cake, taart en hapjes ( max. 15 stuks ) ingeleverd worden. Deze zullen door een vakkundige jury beoordeeld worden.
Tijdens het weekend kan vervolgens iedereen van deze PKN baksels proeven.
We hopen op een grote opkomst en veel heerlijke eigengemaakte lekkernijen.
Als er mensen zijn die een aantal cup cakejes willen bakken, zodat we deze op vrijdagavond kunnen versieren, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-15201103.

Zaterdag 7 september: geen activiteiten.Zondagmorgen 8 september

Kerkdienst in de Singelkerk aanvang 10.00 uur met als thema “een goed verhaal
Kerk en Hoeksteen open vanaf 9.30 uur voor ontmoeting en koffie.
Koffie, thee en ranja ook na de dienst.

Na het koffiedrinken een gezamenlijke lunch. Er is lekkere soep en iedereen kan iets meebrengen in de vorm van belegde boterhammen, een salade, omelet, wraps, sandwiches enz. Dit zetten wij in buffetvorm neer zodat wij elkaars lekkers kunnen proeven, maar u/jij mag natuurlijk ook de eigen boterhammen lekker opeten.
lunch4 lunch1 lunch3 lunch5

Meegebrachte etenswaren kunnen vanaf 9.30 uur in de Hoeksteen afgeleverd worden.

Opgave voor dit onderdeel van het startweekend is gewenst, dit kan via de intekenlijsten in het HOC en in De Hoeksteen of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondagmiddag 8 september

>> Gezellige fietstocht voor alle leeftijden. Start tussen 13.15 en 13.45 uur vanaf de Hoeksteen met een versnapering onderweg.

>> Afsluiting in de Singelkerk waar wij samen nog een aantal liederen zullen zingen.

U en jij wordt hierbij van harte uitgenodigd voor de diverse activiteiten!
Voor informatie kijk op www.pkncoevorden.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Oproep voor de Startzondag
Jullie zijn het zout en het licht der wereld, Mattheus 5: 13vv.  In onze wereld en stad zijn tekenen van hoe mensen in het verleden en vandaag iets laten zien van christelijk geloof. Waar in onze stad ziet u/zie  jij dat soort sporen of lichtpunten van geloof?  Maak een foto en stuur die  voor 3 september naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..