upgrade logoStand van zaken begin juni

Hallo PKN Coevorden,
We willen u graag in ieder Kerknieuws op de hoogte brengen van wat we de afgelopen periode hebben gedaan en waar we op het moment mee bezig zijn.
•    Het koffiedrinken om 9.30 uur tijdens gezamenlijke diensten is vanaf 26 mei gestart. We gaan zien hoe dit loopt en zullen na verloop van tijd peilen hoe dit bevalt.
•    De dienstondersteuning is ook opgestart. Ds. Kauffmann-Schaap heeft inmiddels een dienst voorbereid met een groepje enthousiaste gemeenteleden. Ook Ds. Lambers-Niers heeft (op de Kerkgroet) aangegeven dat ze het fijn vindt wanneer gemeenteleden willen meedenken over de inhoud van de dienst 16 juni aanstaande. Onze complimenten voor het eigen initiatief hierin! Zie hiervoor haar oproep bij de gezamenlijke berichten in dit blad.
•    Ds. Nagelhout heeft tijdens de vergadering van de Kindernevendienst aangegeven graag hulp te willen krijgen bij het zoeken van kinderliedjes passend bij het thema van de kerkdiensten. Mieke en Pien zijn hiermee aan de slag gegaan, wellicht heeft u dit al gemerkt tijdens de dienst!
•    In het vorige Kerknieuws hebben we aangegeven ons te willen inzetten voor een betere communicatie tussen kerkraden, PKN2.0 en gemeenteleden. Daar helpen de berichten in het Kerknieuws aan mee. Daarnaast hebben we nu een telefoon tot onze beschikking waarmee wij massaberichten kunnen sturen. Bij berichten denken we aan bijvoorbeeld uitnodigingen voor thema-avonden, gemeenteavonden en activiteiten. Daarnaast zouden we u ook om uw mening of hulp kunnen vragen.

Deze berichten worden gestuurd via de ‘verzendlijstfunctie’ van Whatsapp. Hiermee kunnen we berichten verzenden naar verschillende contacten tegelijk.
Het telefoonnummer is 06-49837844. Wilt u deze berichten graag ontvangen? Stuur dan een appje met uw naam naar dit nummer, dan voegen wij u toe als contact. Als u ons ook toevoegt aan uw contacten, kunt u onze berichten ontvangen. Wilt u reageren op een bericht dat we gestuurd hebben, dan ziet alleen de afzender (PKN2.0 in dit geval) uw reactie. Hebt u zich aangemeld, maar wilt u liever geen berichten meer ontvangen van PKN2.0? U kunt in dit geval het nummer van PKN 2.0 uit uw contacten verwijderen, dan krijgt u geen berichten meer.

Heeft u zelf nog ideeën of suggesties voor veranderingen binnen de gemeente? Laat het ons weten, via ons e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via de app: 06-49837844 of u kunt ons uiteraard ook persoonlijk aanschieten 😉
Wordt vervolgd!

Stand van zaken begin mei

We laten 6 maart telkens verder achter ons, de avond waar we met elkaar in gesprek mochten gaan en waar we nog steeds met dankbaarheid op terugkijken. Maar we blijven zeker niet alleen terugkijken, we kijken vooral naar de toekomst! Wat hebben we tot nu toe gedaan en waar zijn we mee bezig? • We hebben samen met beide kerkenraden een goed gesprek gehad over de toekomst van onze erediensten. De conclusies die gepresenteerd werden, afgelopen 6 maart, zijn doorgegeven aan beide kerkenraden en positief ontvangen. • Het koffiedrinken vóór de dienst is een punt waarover gesproken is. Vanaf zondag 26 mei zullen we voorafgaand aan de gezamenlijke diensten vanaf 9.30 uur samen koffiedrinken. Ook zult u ons, team PKN 2.0, voorafgaande aan de gezamenlijke diensten meer tegenkomen om de gemeente (nog) beter te kunnen dienen. • Daarnaast zijn er binnen ons team mensen die zich gaan richten op de dienstondersteuning. Dit betekent onder andere dat we in samenspraak met de predikant gaan kijken hoe we variatie kunnen aanbrengen in de liederen en welke liederen er passend zijn bij de dienst. Ook werd aangeven dat de diensten interactiever mogen worden. Ook hier gaat het team dienstondersteuning mee aan de gang en we kijken hoe we dit kunnen implementeren in onze erediensten. Dit doen we uiteraard niet alleen binnen ons team PKN2.0. We hebben alle formulieren van 6 maart bestudeerd en hieruit kwam naar voren dat er verschillende mensen zijn die het fijn vinden om ons hierbij te helpen. Deze mensen zullen wij benaderen. Mocht u dit niet ingevuld hebben, maar toch graag zou willen helpen bij de dienstondersteuning, geef het dan aan bij één van de leden van PKN2.0 of via ons e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . • Ja, u leest het goed; we hebben een e-mailadres. Op dit emailadres kunt u ons bereiken voor vragen, ideeën of om u aan te melden als vrijwilliger. • Verder gaan we ons inzetten om de communicatie tussen kerkenraden, PKN 2.0 en gemeenteleden te bevorderen. We zijn ervan overtuigd dat hierin nog veel verbeterd kan worden! • Als laatste gaan we als team PKN 2.0, n.a.v. 6 maart, ook kijken wat we kunnen betekenen in het SOW-proces. Duidelijk werd 6 LogoPKNmaart dat er een grote groep gemeenteleden, zowel Hervormd als Gereformeerd, dit proces graag zo snel mogelijk afgerond willen hebben, in ieder geval het samen kerken. Ook wij zien hiervan het belang, en zegt u nu zelf: wat is nu mooier om samen onze God te mogen aanbidden als één gemeente!