Op deze pagina vindt u bijzondere vakantieberichten en vakantietips.  
Hebt u ook een bericht voor deze rubriek? Meld het de websiteredactie!  HetVakantiebureau logo

Fietstweedaagse voor ouderenvakantie op RCN Vakantiepark
RCN Vakantieparken bestaat 65 jaar en zet een bijzondere actie op voor ouderen die weinig sociale contacten hebben. De organisatie stelt in december dit jaar ruim 100 vakantiewoningen beschikbaar zodat kleine groepjes ouderen een midweek samen op vakantie kunnen. Zij worden begeleid door een vrijwilliger en de maaltijden en het activiteitenprogramma worden goed verzorgd.
Wilt u helpen deze actie mede mogelijk te maken? Dat kan! U kunt meedoen met de fietstweedaagse met prachtige routes door Nederland. Een dag meefietsen kan ook! Uw inschrijfgeld is uw donatie voor deze mooie actie. Lees hier meer.


Diaconale vakantieweken


Zorgeloos genieten tijdens begeleide vakantie.

Als u graag op vakantie zou willen maar ertegenop ziet om de vakantie zelf te regelen, kunt u kiezen voor een diaconale vakantie van Hetvakantiebureau.nl. Senioren vieren samen vakantie en onze vrijwilligers helpen bij de koffer uitpakken of bij andere zaken waar u hulp bij kunt gebruiken en organiseren alle uitstapjes en activiteiten
Ook als u zorg nodig heeft, kunt u bij ons vakantie vieren. Onze gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden continueren de zorg zoals u dat thuis gewend bent.

Protestantse identiteit

Alle Vakanties met Aandacht hebben een open protestants-christelijk karakter. Een dominee of pastoraal medewerker verzorgt de viering en is beschikbaar voor een gesprek van hart tot hart als u daar behoefte aan heeft.
Programma
vakantiebureau1In 2017 staan er weer meer dan 70 vakanties gepland op prachtige plekjes in Nederland. Vakantie vieren staat ook voor doen waar u zin in heeft. Er is daarom volop keuze in het activiteitenprogramma gedurende de vakantieweek zoals een busreis, een museumbezoek, diverse workshops, een spelletje spelen of genieten van een muziekoptreden. U kunt er ook lekker op uit gaan om te winkelen of een prachtige (rolstoel)fietstocht of (rolstoel)wandeltocht door de omgeving maken. Als u dat wenst, gaan onze vrijwilligers graag met u mee! Er is ook voldoende ruimte in het programma om zelf iets te ondernemen of juist even niets te doen.
De maaltijden zijn gezellige momenten van samenzijn. U kunt in onze hotels dagelijks genieten van een goed verzorgd ontbijt, lunch en 3-gangendiner. Indien u een dieet heeft, houden de koks daar zeker rekening mee.

Ontmoeten

Er is veel ruimte in het programma om andere vakantiegasten te leren kennen. Ook tijdens de gezamenlijke maaltijden komen de mooie en leuke gesprekken snel op gang in het gemengde gezelschap. Regelmatig ontstaan er zelfs mooie vriendschappen.
Hetvakantiebureau.nl organiseert onder andere ook vakanties voor senioren die zorg nodig hebben en samen met hun partner(mantelzorger) op vakantie willen. En voor mantelzorgers en hun thuiswonende partner met dementie. Onze deskundige vrijwilligers nemen tijdens de vakantie de zorg over van de mantelzorgers.

Wilt u vakantie vieren en wilt u de Vakantiegids ontvangen, of heeft u vragen? Neem dan contact met

Meta Westinga
Tel.0524-512420
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


HET VAKANTIEBUREAU ZOEKT VRIJWILLIGERS
In al onze weken werken gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden als zorgvrijwilliger mee in verschillende functies afhankelijk van hun ervaring en mogelijkheden.
Tijdens onze vakantieweken ben je er als verpleegkundige/verzorgende niet alleen voor de algemene dagelijks verzorging en verpleegkundige handelingen. Er is ook tijd om gezellig met de gasten een kopje koffie te drinken, te wandelen met de gasten, mee te gaan met een uitje, te fietsen met de gasten, een spelletje te doen. Anders dan in je dagelijkse werk, kun je de tijd nemen en alle aandacht geven!
Verschillende functies in de zorg
We onderscheiden diverse functies binnen de zorggroep; verpleegkundigen met BIG-registratie en verzorgenden IG, verpleegkundigen en verzorgenden niveau 3 en verzorgenden niveau 2.
Algemeen verzorgers hebben geen specifieke opleiding in de zorg, maar helpen de verpleegkundigen en verzorgenden bij de persoonlijke verzorging van gasten. Dit alles gebeurt onder leiding van de zorgcoördinator. Hij of zij is eindverantwoordelijke voor de totale zorgverlening van de zorgvrijwilligers in de vakantieweek.
Aanmelden als  zorgvrijwilliger
Interesse om mee te werken als zorgvrijwilliger? Kijk hier voor de actuele vacatures vul hier je gegevens in of mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (0318) 48 66 10  voor meer informatie.


HGJB VAKANTIES
HGJB vakantiesVoor 2017 heeft de HGJB 16 nieuwe bestemmingen toegevoegd aan haar reisaanbod, zo blijkt uit de vakantiegids van deze hervormd-gereformeerde jeugdorganisatie. Vooral 18-plussers hebben meer keuze. Deelnemers waardeerden de vakanties vorig jaar gemiddeld met een 8,4. Volgens medewerker Brenda Heek steekt de HGJB veel tijd in de toerusting van de leiding. Dat werkt: 85% van de deelnemers was positief over de aandacht die Bijbel en geloof tijdens de vakanties kregen. Ruim 95% van hen beveelt HGJB-vakanties aan.
Meer weten? Bekijk de website.


„Luthersteden zien om reformator te begrijpen”
In Duitsland worden drie grote nationale tentoonstellingen gewijd aan de herdenking van 31 oktober 1517.
Prof. dr. Herman Selderhuis, directeur van Refo500, stelde dat Nederlandse gereformeerde christenen meer Luther lezen dan Calvijn. „Calvijn heb je in de kast staan, dat staat goed voor als je de dominee op bezoek krijgt. Maar als je iets voor je hart wil, lees je Luther.”
Kijken is belangrijk om Luthers wereld te begrijpen, maakte Selderhuis duidelijk. „Je moet zien hoe klein Wittenberg eigenlijk is, en hoe dicht Luther en Melanchton bij elkaar woonden. Je ziet dan dat ze zo naar elkaar toe konden lopen. Je kunt je zo ook voorstellen dat er wat jaloezie was tussen beide dames. En niemand in Nederland kan Een Vaste Burcht zingen, als je de Wartburg niet hebt gezien. Als Refo500 willen we veel mensen, vooral jonge, naar de Luthersteden brengen. En ga ook eens naar de minder bekende Luthersteden, als je  weg uit het geschuifel van Wittenberg wilt. Er omheen zijn ook prachtige plekken.”
Een voorbeeld is Torgau, volgens Robert Witsen van het Saksisch Verkeersbureau een „supermooi stadje aan de Elbe”. Hier werd de eerste protestantse kerk ter wereld gebouwd. Aan Torgau is de naam van Luthers vrouw, Katharina von Bora, verbonden. De Elberradweg, een populaire fietsroute in Duitsland komt erlangs. En wie even geen Luther wil: er is ook de oudste speelgoedwinkel van Duitsland. Witsen tipt dat de deelstaat Saksen zo’n vijftig kastelen heeft. „Voor een bedrag van 17,50 euro per volwassene kun je tien dagen onbeperkte deze kastelen bezoeken.”
De drie topexposities in het Reformatiejaar vinden plaats in Berlijn, Wittenberg en op het slot de Wartburg. In Berlijn opent op 12 april in het Deutsches Historisches Museum de tentoonstelling Der Luther Effekt. 500 Jahre Protestantismus in der Welt Deze is gewijd aan de wereldwijde invloed van de Reformatie door de eeuwen heen. Daarbij wordt niet alleen de verbinding maar ook de conflictstof van het protestantisme voor het voetlicht gehaald. Speciale aandacht gaat uit naar Duitsland, Zweden, Noord-Amerika, Korea en Tanzania.Luther playmobil1
Luthers relatie met de Duitsers staat centraal op het slot de Wartburg, met jaarlijks 350.000 bezoekers de meest favoriete Lutherplek. Vanaf 4 mei vertelt Luther und die Deutschen het verhaal van de Wartburg als werkplek van de reformator, de cultuurhistorische gevolgen van zijn revolutie en de vele lutherbeelden van kunstenaars in de eigentijdse en latere geschiedenis.
In Wittenberg gaat een week later de expositie Luther! 95 Schätze - 95 Menschen. Luthers greifbares Erbe open. Het eerste deel richt zich op het verhaal van de 95 thesen op de Slotkapel in Wittenberg. Aan de hand van 95 objecten, variërend van een druk van de 95 stellingen tot Luthers eigen Bijbel, komt de omgeving waarin hij werkte tot leven. Het tweede deel richt de blik van de bezoekers op 95 mensen die zich geïnspireerd wisten door de reformator – persoonlijkheden van de zestiende tot de eenentwintigste eeuw, variërend van revolutionairen en verlichters tot nationalisten en kunstenaars.
Meer informatie vindt u op de speciale Lutherpagina van het Duits verkeersbureau.