15, 16 en 17 september
 
STARTWEEKEND


kerkproeverij


Dit jaar is het thema van de startzondag 'een open huis'. Hiermee sluit de startzondag aan bij de landelijke cam-pagne Kerkproeverij die kerken uitnodigt begin september de deuren wagenwijd open te zetten voor nieuwe mensen. Een open huis zijn is immers een eerste voorwaarde om gasten zich welkom te laten voelen in de kerk.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
Vrijdagavond 15 september is er voor de kinderen een activiteit in het Honk; van 18.00 tot 19.30 voor groep 1 tot en met 4 en van 19.30 tot 21.00 voor groep 5 tot en met 8 van de basisschool.

Zaterdagochtend 16 september worden er onder bege-leiding weer kaarten gemaakt. Deze kaarten zullen op zondagmorgen worden meegegeven voor gemeentele-den die het startweekend graag actiever meegemaakt hadden, maar dit om welke reden dan ook niet (meer) kunnen. Er zijn heel veel kaarten nodig dus alle hulp is welkom. Het kaarten maken gebeurt in de Hoeksteen vanaf 10.00 uur.

Zaterdagmiddag/avond is ervan 15.00 een activiteit voor iedereen op locatie. We gaan daar ook met z’n allen barbecueën. bbqVoor deze bbq moet u zich opgeven. De kosten hiervoor zijn € 5 voor volwassenen en VO-jeugd en € 2,50 voor kinderen van de basisschool (drankjes zitten hier niet bij in en zijn voor eigen rekening). Ook willen we u vragen een salade of een stokbrood of iets anders lekkers als bijgerecht voor de bbq mee te nemen. Dit gaan we dan samen proeven!Nacht zonder dak[ Klik op de afbeelding ]

Zaterdagavond gaat de VO-jeugd meedoen aan Nacht Zonder Dak. Dit is een actie van Tear waarbij je met je jeugdgroep één nacht doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen. Een uniek evenement waarbij bewustwording, samen plezier maken en iets doen voor anderen hand in hand gaan. De opbrengst van de actie gaat naar straatjongeren projecten van Tear. Tijdens Nacht Zonder Dak besef je pas echt hoe rijk we zijn!
Zondagochtend 17 september is er een toegankelijke dienst in de Gereformeerde kerk met als thema “Een open huis”.
Het wordt een dienst voor iedereen, jong en oud. Aansluitend is er tijd voor koffie/thee/limonade. Daarna is er een gezamenlijke lunch. Aansluitend aan de lunch sluiten we samen af met het zingen van een aantal liederen.

Aanmelden?
Voor de lunch en de bbq moet u zich wel opgeven. Dit kan via de intekenlijst die in de kerken zullen liggen. Ook kunt u bellen naar Fenny Klingenberg tel. 0524-221607 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Opgeven graag voor 8 september.

We hopen u allemaal te ontmoeten tijdens het startweekend.