KERKDIENSTEN
Informatie over gezamenlijke diensten vindt u, voorzover beschikbaar, op de pagina PKN Gemeentenieuws.
Een overzicht van alle diensten staat op de pagina Rooster.


OVERIG NIEUWS

Avond V&T

Zoals de vorige keer aangekondigd zal er in oktober weer een gespreksavond zijn en wel op dinsdag 16 oktober. We beginnen om 19.30 uur met een kopje koffie. Dit keer is hoofdstuk 6 uit het boekje Back to Basics aan de orde. Het heeft als titel ‘Waar twee of drie…’ en gaat over de vraag van de macht van het getal. Hoe is het met aantallen van kerkbezoekers, mensen die kerkelijk betrokken zijn? Moeten we daarop lettend huiverig zijn voor de toekomst van de kerk, of is dat niet het hele verhaal? Vanaf vrijdag 5 oktober ligt het leesmateriaal in de V&T-hoek in de hal van de Hoeksteen. Opnieuw of voor het eerst, van harte welkom. 


Envelop Werelddiaconaat
In Kerknieuws van oktober is bijgevoegd een envelop van het Werelddiaconaat.
Hierin vraagt de Diaconie in samenwerking met Kerk In Actie een bijdrage voor "Leven van visserij in Nepal".
In de bergachtige Rukum-regio in het westen van Nepal is het moeilijk om voedsel te verbouwen. Hierdoor is er een voedseltekort en is 35% van de kinderen onder de vijf jaar chronisch ondervoed. In deze regio ligt een groot meer, dat heel geschikt is voor het kweken van vis. Dankzij de verkoop vis op de lokale markt krijgen de boeren meer inkomsten. Samen met partnerorganisatie UMN (United Mission Nepal) helpt Kerk in Actie de bevolking hun inkomsten te vergroten door het verbeteren van de visteelt in het Syarpumeer.
In de periode 8 oktober t/m 2 november komen wij deze enveloppen ophalen in combinatie met het informatie formulier.
Maar u mag deze ook tijdens kerkdienst in een collectezak doen of afgeven aan een diaken.
De Diaconie vraagt U om de inzameling hiervoor tot een succes te maken! Onze hartelijke dank hiervoor!


Meer nieuws
De website is erg groot; er is heel wat te lezen op de verschillende pagina's. Meer actueel nieuws vindt in de rubriek Nieuws van elders en op de pagina PKN gemeentenieuws, waar u berichten aantreft die voor beide kerkgemeenten van belang zijn.
Commissies, groepen, verenigingen enz. die er zeker van willen zijn dat hun aankondigingen of berichten tijdig op de site staan, kunnen deze ook rechtstreeks naar de websiteredactie mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.raam4b Stadthagenraam3 Hamelnraam1b

Sponsorproject Werkgroep Oost-Europa
U kunt nu de werkgroep sponsoren. Gewoon GRATIS.
Kost u dus niets!
Hoe dat kan?
Kijk op de nieuwspagina van de werkgroep.
Niet alleen woorden
We hebben een prachtig startweekend achter de rug. Centraal stond het thema “een goed gesprek”. Ook binnen de gemeente vinden goede gesprekken plaats. Gelukkig! Ondertussen moeten we ook constateren dat er steeds meer werk gedaan moet worden door minder mensen. Betrokkenheid met en om elkaar is de kracht van een gemeente. Er is een tekort aan vrijwilligers binnen de gemeente. Dit kan van alles zijn, in wijk west hebben we een tekort aan contactpersonen. Daarom een oproep, meldt u aan of geef namen door van mensen die wij kunnen bezoeken. Natuurlijk is het mogelijk om meer informatie te verkrijgen. Dit kan bij Minie Kooiker
[Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.] en Renske Serlie [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.].
maar ook daden!

FBlogo
* Gereformeerde Kerk
Werkgroep Oost-Europa
Ga voor het laatste nieuws naar de rubriek van de Commissies/Werkgroep Oost-Europa
Bijbelkring  Hoeksteen
De eerstvolgende datum is 11 oktober.  We beginnen om 10.30 uur en onder het genot van een kopje koffie/thee bespreken we een gedeelte uit de bijbel.  Dus opnieuw of voor het eerst van harte welkom!
 Zie voor de volgende data de agenda op deze website of de Kerkgroet

Kerkelijk Bureau
logo KBHet adres voor melding van geboorte, huwelijk, overlijden, verhuizing enz. is:
Kerkelijk Bureau, p/a J.M. Stalman-Peters, Schutselaan 9, 7741 AN Coevorden
Tel. : (op maandag van 19.00-19.30 uur) 0524-511570  
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plastic doppen actie
De plastic doppen die op verschillende plaatsen verzameld worden gaan naar schoonmaakbedrijf Benjamins in Bergentheim.
De dopjes kunnen ingeleverd worden in De Hoeksteen
.
Anna Gommer