KERKDIENSTEN
Informatie over gezamenlijke diensten vindt u, voorzover beschikbaar, op de pagina PKN Gemeentenieuws.
Een overzicht van alle diensten staat op de pagina Rooster.


OVERIG NIEUWS

Meedenken over de preek/kerkdienst?
Op de brainstormavond PKN 2.0 werden allerlei ideeën geopperd om de kerkdienst levendiger te maken. Bij mij kwam de gedachte op om met wie dat wil van gedachten te wisselen over het Bijbelgedeelte wat aan de orde is en daar liederen bij te zoeken en wat er verder te bedenken valt. Dat is allemaal niet zo revolutionair (en dat gebeurt ook al, bv. bij de startdienst). Ik merk dat als er meerdere mensen betrokken zijn bij de voorbereiding van een dienst, dat ik in de preek beter kan aansluiten bij waar mensen mee bezig zijn.
Nu staan er op zondag 19 mei twee lezingen op het rooster, nl. Deuteronomium 6:1-9 en Johannes 13:31-35. De naam van de zondag is Cantate (Latijn voor: Zingt!) dus in de eredienst mag er veel en uitbundig gezongen worden.
Wie wil met mij meedenken over de invulling van de preek en de liturgie op maandag 13 mei van 19.30 uur tot uiterlijk 21.00 uur?  We komen bij elkaar in het jeugdhonk van de Hoeksteen (ingang Rabenhauptstraat). Opgeven van te voren is niet nodig; ik vind het wel fijn.
ds. Henriëtte Kauffmann-Schaapraam4b Stadthagenraam3 Hamelnkerk afb

vrijwilligers3

Sinds vorig jaar is het mogelijk om ook voor een kortere periode bevestigd te worden als ouderling of diaken; niet alleen 4 jaar, maar ook 1, 2 of 3 jaar.
Is het volledige ambt van ouderling of diaken te veel, dan is een deeltaak ook mogelijk bijv.: alleen dienst tijdens de kerkdienst, of alleen bezoekwerk in de wijk.
Is de stap naar ouderling of diaken er een te ver, dan is het ook mogelijk om in een wijkteam ondersteunende taken te doen, meehelpen organiseren van groothuisbezoek, collecteren in de kerk, contactpersoon in de wijk
Kortom binnen de gemeente kunnen veel taken worden ingevuld, de tijdsduur is per week is zelf in te vullen, 1 uur per week, 2 of 3 of 2 uur per maand. Er is veel mogelijk, de ouderling of diaken die u/jou vraagt kan daar meer over vertellen als er niet meteen met nee geantwoord wordt.

Binnenkort wordt er gebeld………….

FBlogo
* Gereformeerde Kerk
Werkgroep Oost-Europa
Ga voor het laatste nieuws naar de rubriek van de Commissies/Werkgroep Oost-Europa
Sponsorproject
U kunt nu de werkgroep sponsoren. Gewoon GRATIS.
Kost u dus niets!
Hoe dat kan?
Kijk op de nieuwspagina van de werkgroep.


Bijbelkring  Hoeksteen
 We beginnen om 10.30 uur en onder het genot van een kopje koffie/thee bespreken we een gedeelte uit de bijbel.  Dus opnieuw of voor het eerst van harte welkom!
 Zie voor de volgende data de agenda op deze website of de Kerkgroet


Kerkelijk Bureau
logo KBHet adres voor melding van geboorte, huwelijk, overlijden, verhuizing enz. is:
Kerkelijk Bureau, p/a J.M. Stalman-Peters, Schutselaan 9, 7741 AN Coevorden
Tel. : (op maandag van 19.00-19.30 uur) 0524-511570  
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plastic doppen actie
De plastic doppen die op verschillende plaatsen verzameld worden gaan naar schoonmaakbedrijf Benjamins in Bergentheim.
De dopjes kunnen ingeleverd worden in De Hoeksteen
.
Anna Gommer