KERKDIENSTEN

Informatie over gezamenlijke diensten vindt u, voorzover beschikbaar, op de pagina PKN Gemeentenieuws.
Een overzicht van alle diensten staat op de pagina Rooster

Pinksteren
met Pinksteren gaat het over de Heilige Geest.
De Heilige Geest die als vuur, verdeeld in vlammen op iedere gelovige neerkwam.
Dit vuur is te zien in de oranje vuurpijlen en de vlammen door de Gloriosa.
Geen bloem lijkt zo veel op vuur als de Gloriosa met zijn geel gerande grillige kroonbladeren.
De verschillende kleuren (van vuur) verwijzen naar Gods vurige inspiratie
Verschillende wegen om te gaan; wij worden ieder in onze eigen taal bereikt.
Pinkster17 afb1
Klik hier voor grotere foto's van de liturgische schikking


18 juni Heilig Avondmaal collecte Stichting Amref
Stichting Amref Flying Doctors heeft als doel de gezondheid van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren, opdat zij de kans krijgen om te ontsnappen aan de armoede en hun levensstandaard te verbeteren. Stichting Amref Flying Doctors is de belangrijkste gezondheidsorganisatie in Afrika. Door middel van voorlichting, opleiding en onderzoek werken zij aan een betere gezondheid in Afrika. Zij werken vooral in afgelegen gebieden. Naast de vliegtuigen gebruiken ze ook innovatieve methoden, zoals e- en mLearning, om afstanden te overbruggen. De Diaconie beveelt deze collecte van harte bij u aan.

Deurcollecte 18 juni

Op zondag 18 juni is de deurcollecte bestemd voor het onderwijsproject “Help kansarme kinderen in Cisnadie, Roemenië”. Deze collecte bevelen wij van harte bij u/jou aan. Onze financiële steun blijft nodig om het onderwijsproject te kunnen continueren.
Het onderwijsproject voorziet in een grote behoefte; er zijn weinig kinderen die helemaal afhaken en veel minder kinderen die blijven zitten.OVERIG NIEUWS
zonnepanelen
VOOR (N)IETS GAAT DE ZON OP
De kerk gaat gebruik maken van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken. Hiermee leveren we niet alleen een bijdrage aan een beter milieu, maar besparen we tevens op de energiekosten.
Ook in dit geval gaan de kosten voor de baten uit en daarom doen we een beroep op u.
Hierover leest u alles in de brief die op deze website vindt.
Natuurlijk lezen!

Gemeenteavond
Zie voor verslag Kerknieuws editie juni

Bijbelkring  Hoeksteen
De afgelopen jaren kwamen we op donderdagochtend, een keer in de twee weken samen in het Bastion. Die locatie kan niet meer gebruikt vandaar dat we overstappen naar de Hoeksteen. Aan het begin van het seizoen maken we samen een keuze voor een Bijbelboek. De mensen die er waren in het Bastion van harte welkom, maar uiteraard ook andere belangstellenden. Vaak gaat het in de gesprekken naar aanleiding van de woorden uit de Bijbel ook over de actualiteit van leven en geloven.
Zie de Kerkgroet en / of de wekelijkse agenda op deze site.

Meer nieuws
De website is erg groot; er is heel wat te lezen op de verschillende pagina's. Meer actueel nieuws vindt in de rubriek Nieuws van elders en op de pagina PKN gemeentenieuws, waar u berichten aantreft die voor beide kerkgemeenten van belang zijn.
Commissies, groepen, verenigingen enz. die er zeker van willen zijn dat hun aankondigingen of berichten tijdig op de site staan, kunnen deze ook rechtstreeks naar de websiteredactie mailen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ds. H. Kauffmann
Bereikbaarheid: ik zet nu vaker mijn mobiele telefoon aan om beter bereikbaar te zijn. 100% bereikbaar zijn zal niet lukken (dat is niemand toch?), maar we doen ons best. Het nummer is: 06-10615143, naast het vaste telefoonnummer dat al bekend is: 0591-561499. Ook de e-mail kan handig zijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Van de Hoeksteencommissie
In de maanden juli en augustus kunt u geen collectebonnen in de Hoeksteen kopen, dan vergaderen we niet. In juni is er nog gelegenheid, daarna bent u in september weer van harte welkom van 19.30 – 20.00 uur
OPROEP
Weet u nog een diaconaal doel?
Enkele keren per jaar zijn de collecte opbrengsten bestemd voor een diaconaal doel. Tijdens de Diaconie vergaderingen wordt nagedacht over de invulling/besteding. De doelen die gekozen worden zijn soms plaatselijk (B.v. voedsel/kledingbank) en vaak (inter)nationaal. De diaconie wil u vragen namen door te geven van plaatselijke doelen. Er zijn volgens ons vast wel meer plaatselijke doelen, waar wij als Diaconie (nog) geen weet van hebben, die onze aandacht nodig hebben. Denkt u mee? Graag! Mocht u concrete ideeën hebben, mail ze naar:
Erik de Lange: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of
Martijn Mulder:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkgroep Oost-Europa
Ga voor het laatste nieuws naar de rubriek van de Commissies/Werkgroep Oost-Europa 
Kerkelijk Bureau
Het adres voor melding van geboorte, huwelijk, overlijden, verhuizing enz. is:
Kerkelijk Bureau, p/a J.M. Stalman-Peters, Schutselaan 9, 7741 AN Coevorden
Tel. : (op maandag van 19.00-20.00 uur) 0524-511570  
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plastic doppen actie
De plastic doppen die op verschillende plaatsen verzameld worden gaan naar schoonmaakbedrijf Benjamins in Bergentheim.
De dopjes kunnen ingeleverd worden in De Hoeksteen
.

Anna Gommer

 V&T activiteiten
 Kijk op de speciale    pagina of op de PKN gemeentenieuwspagina.